Nota dan Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN


Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN
  • Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN
5.0

Summary

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LDHN ini merupakan panduan terbaik yang khusus untuk calon membuat persediaan awal menjelang peperiksaan nanti. Dapatkan segera sebelum ia ditamatkan jualan. Layari http://www.tipsujian.com/lhdn

Pertama sekali saya nak ucapkan tahniah kepada calon yang dipanggil untuk peperiksaan online pegawai eksekutif LHDN kali ini. Ia merupakan kali pertama LHDN bekerjasama dengan SPA. Dan pengambilan kali ini adalah yang terbesar pada tahun ini. Mungkin faktor utama ialah penguatkuasan cukai baru seperti cukai pegangan atau Witholding Tax yang akan dikenakan kepada semua tranksaksi ke luar negara. Ia dah lama cuma tak dikuatkuasakan sepenuhnya. Ia adalaha persediaan untuk pelaksanaan Digital Free Trade Zone (DFTZ) di Malaysia.

Disclaimer: Laman web ini tidak berkenaan dengan LHDNM dan SPA. Ia adalah laman web yang menjual rujukan untuk persediaan peperiksaan online SPA.

Jika anda sampai ke laman web ini, anda sedang mencari rujukan untuk peperiksaan anda yang bakal anda tempuhi tidak lama lagi. Dalam peperiksaan ini juga seksyen baru diperkenalkan untuk peperiksaan LHDN.

Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN

Seksyen baru yang akan diperkenalkan ialah Kefahaman Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Ia sebenarnya seksyen ketika peperiksaan bertulis sebelum ini. Disebabkan gangguan besar pada server jika terlalu banyak seksyen dilakukan dan kini peperiksaan online hanya melibatkan 3 seksyen. Ujian Psikometrik tidak dimasukkan pada kali ini dan diganti dengan ujian kefahaman bahasa.

Ia menjadi cabaran besar buat tim pengubal soalan kami apabila ada seksyen baru diperkenalkan. Dah pasti bank soalan perlu diwujudkan apabila seksyen baru sebegini diadakan. Ia satu cabaran yang baik untuk tim kami agar berusaha untuk sentiasa bersiap sedia dengan cabaran baru. Begitu juga dengan anda.

Cabaran melibatkan percukaian semakin kompleks. Anda perlu bersedia untuk menghadapi cabaran yang mendatang sebagai salah seorang pegawai kerajaan yang menguruskan isu percukaian utama dinegara ini. Jadi untuk pengambilan pegawai LHDN juga dijangka agak mencabar agar mendapat calon yang sesuai dengan dugaan dan cabaran yang mendatang.

 

Bidang yang ditawarkan untuk pengambilan kali ini adalah:

1. Pegawai Eksekutif (Penaksiran)
2. Pegawai Eksekutif (Pentadbiran)
3. Pegawai Eksekutif (Perundangan)
4. Pegawai Eksekutif (Teknologi Maklumat)
5. Pegawai Eksekutif (Kejuruteraan)

Jadi pengambilan seramai 230++ kali ini akan dimasukkan kedalam 5 bidang diatas. Ia tidak semata mata orang yang mempunyai kemahiran dalam bidang perakaunan malah bidang lain juga termasuk IT. Ia untuk memperkuatkan jentera LHDN untuk mengutip cukai daripada mereka yang layak dikenakan cukai.

Format Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN Gred 41

Ini adalah format yang ditetapkan bagi exam online pegawai eksekutif lhdn pada kali ini. Ada seksyen baru untuk menguji kebolehan bahasa bakal pegawai LHDN pada kali ini. Bagi mereka yang tidak pernah menghadapi peperiksaan online SPA, saya sarankan untuk anda bersedia awal pada hari peperiksaan berkenaan. Apa yang perlu anda pastikan:

  1. Komputer anda beroperasi dengan baik. Jangan juga telefon pintar kerana skrinnya yang kecil. Kalau ada tablet, ia mungkin boleh digunakan. Namun saya sarankan mengunakan komputer atau laptop anda. Anda mungkin memerlukan untuk membuka browser lain untuk mencari maklumat. Ia sukar dengan tablet mahupun telefon pintar.
  2. Talian internet dengan data yang mencukupi. Jika anda mempunyai data internet yang terhad. Topup secukupnya untuk menghadapi peperiksaan ini.
  3. Rujukan yang berkenaan. Anda perlu buat persediaan awal. Jangan last minit baru nak buat ulangkaji. Apa yang boleh kami bantu ialah berikan contoh soalan format peperiksaan SPA. Ia bukan soalan bocor. Rujukan untuk membiasakan diri dengan format soalan SPA. Soalan SPA adalah rahsia. Jika anda cari soalan bocor, lupakan sahaja. Masukkan nama dan emel anda untuk Waiting List rujukan ini.

Seksyen A:

Tempoh: 40 minit

Jumlah Soalan: 50 soalan

Markah: 30

Pengetahuan Am

Ia adalah untuk menguji pengetahuan anda berkenaan dengan isu semasa dan topik topik tertentu dalam Malaysia dan luar negara. Anda juga perlu tahu inisiatif yang telah dilakukan oleh kerajaan seperti BR1M, KR1M,NBOS dan banyak lagi. Memang banyak yang perlu anda tahu.

Penerangan Format

Dalam seksyen ini, anda dikehendaki mengetahui secara umum berkaitan bidang kerja sosial, integrasi nasional, keharmonian dan perpaduan negara, teknologi maklumat dan komunikasi, dasar-dasar awam dan pentadbiran negara serta lain-lain perkembangan semasa didalam dan luar negara.

Contoh Soalan:

[Ini adalah Contoh Soalan, BUKAN SOALAN RAMALAN atau SOALAN BOCOR]

Seksyen B: 

Tempoh: 45 minit

Jumlah Soalan: 40 soalan

Markah: 30

Daya Menyelesaikan Masalah

Ia adalah untuk menguji anda tentang kemahiran yang anda pelajari ketika SPM. Ia mungkin terdiri daripada soalan matematik, mantik, algoritma, logik dan banyak lagi. Anda perlu belek kembali buka semasa SPM jika masih ada cuma sekarang sudah berbeza kerana KBAT sudah dilaksanakan dalam pembelajaran di sekolah.

 

Penerangan Format

Dalam seksyen ini calon-calon dikehendaki menyelesaikan masalah-masalah dengan menggunakan pendekatan seperti berikut:

(i) Kemahiran Logik
(ii) Kemahiran Menginterpretasikan Data
(iii) Konsep Matematik

(i) Kemahiran Logik
Dalam seksyen ini calon dikehendaki menggunakan kemahiran logik untuk memilih jawapan yang tepat atau mengenal pasti jawapan yang salah.

(ii) Kemahiran Menginterpretasikan Data
Beberapa masalah akan dikemukakan menggunakan pelbagai perangkaan dan calon dikehendaki menganalisa data-data tersebut untuk menyelesaikannya. Bagi memudahkan calon menjawab, penggunaan graf, jadual dan sebagainya digalakkan.

Contoh Soalan

(iii) Konsep Matematik
Konsep Matematik yang digunakan termasuklah kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas Matematik, pemahaman konsep dan kebolehan untuk berfikir secara kuantitatif.

[Ini adalah Contoh Soalan, BUKAN SOALAN RAMALAN atau SOALAN BOCOR]

Seksyen C:

Kefahaman Bahasa Melayu Dan Bahasa Inggeris

Penerangan Format

v  Tempoh: 20 minit

v  Jumlah Soalan: 20 soalan

Ini merupakan satu seksyen baru yang diperkenalkan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Soalan berbentuk objektif di mana anda akan ditanya soalan berdasarkan teks yang diberi.

Dalam seksyen ini, calon akan diuji tentang kefahaman Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris berkaitan kemahiran memindahkan maklumat, tatabahasa dan kosa kata berdasarkan petikan yang diberikan.

Jualan Khas Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN

Klik Sini Untuk Dapatkannya!!

Bagaimana untuk mendapatkan rujukan ini? Adakah ia dijual dikedai?

Rujukan ini hanya dijual secara online dan tidak dijual di kedai. Ia dalam bentuk ebuku iaitu fail PDF yang boleh anda download daripada laman web kami. Ia adalah untuk membantu persediaan awal anda untuk menghadapi peperiksaan nanti. Ia bukan soalan bocor spa atau soalan ramalan.

Anda akan menerima akses untuk download setelah bayaran anda disahkan oleh tim Jualan kami. Anda akan menerima dalam masa 24 jam.

Semua nota ini adalah dalam bentuk ringkasan khas untuk membantu ulangkaji dalam masa yang singkat. Jadi jangan risau anda terlambat. Cuma jualan ini dibuka terhad dalam tempoh 3-5 hari sahaja. Sebaiknya ditutup, anda tidak berpeluang lagi. Jadi beli dengan segera apabila sudah dibuka nanti.

Jaminan Wang Dipulangkan Jika Tidak Membantu Dalam Peperiksaan Anda

Rujukan daripada Inforkerjaya telah membantu puluhan ribu calon peperiksaan SPA sejak tahun 2006 iaitu 11 tahun di pasaran dengan kemaskini terbaru berdasarkan format terkini SPA.

Anda juga mendapat kemaskini percuma selama 3 tahun jika terdapat lagi peperiksaan yang sama dalam masa 3 tahun daripada sekarang.

Dapatkan Segera!

KLIK SINI UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN RUJUKAN EXAM PEGAWAI EKSEKUTIF LHDN

Jualan akan ditutup pada 19hb September 2017. Dapatkan segera sebelum jualan ditutup. Ia bukan gimik pemasaran. Ia benar benar ditutup untuk membolehkan sesi ulangkaji terakhir akan dilakukan pada hari berkenaan.

Semoga anda dapat menjawat jawatan di Lembaga Hasil Dalam Negeri nanti. Besar sumbangan anda untuk negara nanti. Jadi berusaha sehabis baik untuk mendapatkan jawatan ini. Jangan biarkan ia terlepas ke tangan orang lain dengan mudah. Buat persediaan awal untu menjadi seorang pegawai lembaga hasil dalam negeri yang berdedikasi. Klik Sini Untuk Dapatkan rujukan dan nota anda.

Anda Sedang Mencari Tentang:

  • soalan bertulis pegawai eksekutif lhdn
  • ujian lhdn

Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kepada Orang Lain Juga...
Preview Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Eksekutif LHDN.

One Response

  1. admin September 15, 2017

Add Comment