Nota dan Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29


Anda masih mencari nota dan contoh soalan untuk peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 5hb Disember ini? Anda berada di tempat yang betul. Rujukan yang diterbitkan oleh IKR ini telah membantu ramai calon peperiksaan SPA sejak 2008 lagi. Ianya dikemaskini mengikut format SPA. Setiap jawatan berlainan rujukannya kerana skop berbeza akan ditanya.

Apa Yang Perlu Anda Baca Dan Buat Persediaan?

Dalam peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 kali ini hanya melibatkan 2 seksyen iaitu Pengetahuan AM dan juga Daya Penyelesaian Masalah. Skopnya sangat luas dan sukar untuk anda mengulangkaji tanpa mendapatkan rujukan ini. Soalan SPA biasanya sangat sukar agar memudahkan mereka memilih bakal calon yang terbaik dan berpengetahuan.

Bentuk soalan SPA terbahagi kepada 3 jenis iaitu:

 1. Soalan Mudah – ia soalan berbentuk secara terus seperti nama menteri kementerian tertentu.
 2. Soalan Sederhana – ia melibatkan sedikit pemikiran kerana ia ditwist untuk mengelirukan anda.
 3. Soalan Sukar – ia memerlukan anda fikirkan secara mendalam dan sukar dijangka.

Ketiga-tiga jenis soalan ini akan ada di dalam kedua dua seksyen pada kadar yang sekata.

Ambil Peperiksaan Secara Berjemaah?

Tak perlu buat kerja ini. Soalan SPA biasanya berubah-ubah antara satu sama lain. Jika anda mengambil peperiksaan bersebelahan sekalipun, nombor soalan berbeza dengan soalan yang berbeza. Ia tidak memberi ruang untuk anda berbincang. Anda perlu fikirkan cara untuk siapkan soalan anda. Masa akan berjalan dengan pantas.

Anda perlu berfikir dan menjawab kurang daripada 50 saat untuk setiap soalan. Tiada masa untuk anda berfikir untuk menjawab soalan orang lain ketika exam nanti. SPA sudah fikirkan kemungkinan calon akan mengambil peperiksaan  secara beramai ramai. Jadi mereka mencipta sistem peperiksaan yang sukar untuk dimanipulasi. Lupakan sahaja niat untuk mengambil peperiksaan berjemaah.

Rujukan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Rujukan ini dirangka untuk membantu calon membuat rujukan pantas. Ya. Pantas kerana nota semuanya telah diringkaskan dan skop rujukan ini menfokuskan pada soalan yang sering ditanya oleh SPA dalam peperiksaan online spa sebelum ini.

Selain itu, terdapat juga contoh soalan untuk membiasakan diri anda dengan bentuk soalan peperiksaan spa. Ia bukan soalan bocor atau ramalan. Ia hanya bertujuan untuk membantu anda dalam membuat persediaan dan memahami bagaimanakah soalan SPA dibuat.

Nak Tengok Contoh Soalan SPA?

Berikut adalah antara contoh soalan spa yang boleh anda jadikan rujukan untuk peperiksaan anda. Terdapat 2 seksyen dalam peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir ini walaupun kebiasaannya terdapat 3 seksyen. Seksyen psikotmetrik tidak ditanya dalam exam kali ini namun untuk pegawai hal ehwal islam pada 6hb terdapat 3 seksyen, jadi anda lebih mudah.

Contoh soalan Pengetahuan AM Malaysia dan Sekitar

Soalan ini berbentuk pengetahuan ini memaksa anda membaca banyak sumber bacaan untuk memastikan anda daat menjawab soalan ini. Berita baiknya dalam nota, sudah ada ringkasan untuk semua isu terbaru dan sering ditanya di dalam exam spa.

contoh-soalan-pengetahuan-am

Contoh Soalan Daya Penyelesaian Masalah

Dalam seksyen ini, ia menguji pengetahuan anda bekenaan dengan kemahiran anda menyelesaikan masalah matematik, kebarangkalian, mantik dan benda yang melibatkan pengiraan dan penaakulan. Ramai calon kesuntukan masa dalam seksyen ini.

matematik 2 matematik inter data data logik 2 logik

Diatas ini adalah contoh soalan yang terdapat di dalam rujukan exam anda. Ini bukan soalan bocor atau soalan spot/ramalan. Ia untuk membantu anda membiasakan diri dengan bentuk soalan SPA. Jadi dalam exam nanti, tak la terkejut dengan bentuk soalan sebegini.

Jadi dengan nota yang disediakan itu, anda boleh membuat persediaan walaupun hanya sehari sebelum peperiksaan dijalankan. Rujukan ini dalam format PDF yang boleh anda download setelah pembayaran anda disahkan. Anda akan menerimanya dalam emel anda. Jadi jangan pula tunggu posmen datang ya.

>>Download Nota Anda Disini

Anda tidak punya banyak masa lagi. Dapatkan segera nota dan contoh soalan peperiksaan online penolong pegawai tadbir anda sekarang. Lebih lama anda bertangguh. Semakin stress anda dalam membuat persediaan. Seperti yang saya cakapkan sebelum ini. Setiap peperiksaan spa adalah berbeza.

Jadi jangan jangka nota yang diterima sama dengan peperiksaan sebelum ini. Di IKR sendiri mempunyai bank soalan sendiri yang digubal sepanjang masa oleh pengkaji kami. Mereka ini cukup faham tentang skop yang sering ditanya dalam peperiksaan online spa.

Jaminan Wang Dipulangkan

Jika rujukan yang dibeli ini tidak membantu dalam peperiksaan anda nanti, anda boleh memohon wang anda dikembalikan. Tiada risiko untuk anda.

> Download Segera Nota dan Contoh Soalan N29 Anda

p/s: Masa sudah suntuk anda study sendiri. Tidak mengapa untuk mendapatkan bantuan dengan rujukan ini. Soalan spa sangat susah. Kenapa nak “gamble”. Peluang sebegini juga tidak selalu datang menemui anda. Klik Sini untuk download.

p/p/s: Anda akan menerima link akses dalam masa 24 jam setelah pembayaran dibuat.

latih-tubi-penolong-pegawai-tadbir

Jualan Rujukan N29 telah tamat. Namun anda masih boleh dapatkan Latih Tubi N29 untuk membuat persediaan. Klik Sini Untuk dapatkan Latih Tubi. Dibuka sehingga jam 3p.m 5hb Disember.

 

Anda Sedang Mencari Tentang:

 • contoh soalan dan jawapan peperiksaan jpa n29
 • ujian bertulis penolong pegawai tadbir uitm
 • temuduga ppt n29 dan n 27
 • temuduga n29
 • soalan- soalan temuduga n29
 • soalan spa 2017 pegawai eksekutif
 • rujukan untuk penolong pegawai tadbir 2017
 • penolong pegawai tadbir n29
 • contoh soalan ujian bertulis kada
 • contoh soalan lazim ptd pegawai eksekutif
 • Ujian bertulis ptt

Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kepada Orang Lain Juga...

One Response

 1. admin December 5, 2016

Add Comment